Meer dan 21.000 jongeren schuiven aan tafel bij Jong Keukengeweld 11/05/2023, 14:36

Jong Keukengeweld is terug en meer dan 21.000 jongeren zagen dat het goed was! Deze overrompeling van jonge foodies toont aan dat de jongerenactie van Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen een gigantisch succes blijft, ook na 12 jaargangen.  

Exact 70 dagen geleden ging de eerste jongerenactie van Jong Keukengeweld 2023 van start. De 12de editie van Jong Keukengeweld stond al lang met fluostift in ieders agenda, maar vanaf 1 maart was het eindelijk echt zover: jongeren kookten weer voor jongeren. En met succes, want maar liefst 21.775 jonge foodies werden tijdens de maand maart in de watten gelegd door 54 Jong Keukengeweldchefs. 

Hart voor Vlaamse gastronomie 

De hele maand maart hebben alle Jong Keukengeweldchefs het beste van zichzelf geven en met lokale en seizoensgebonden ingrediënten getoond dat gastronomie allesbehalve stijf en saai is. Jongeren konden tijdens deze maand genieten van een driegangenmenu met aangepaste dranken en water voor de gunstige prijs van 59 euro.  

Dat Jong Keukengeweld nog steeds duizenden jongeren aan tafel brengt toont aan dat de Vlaamse jeugd nog steeds een gigantisch hart heeft voor de Vlaamse gastronomie en dat stemt minister van Toerisme Zuhal Demir gelukkig: 

“Met zo een mooie cijfers is het duidelijk dat Jong Keukengeweld terug op het collectieve menu van de Vlaamse jeugd staat,” zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. “De liefde van de jonge Vlaming gaat duidelijk nog steeds door de maag. Door onze jongeren op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met topgastronomie maken we van hen de ideale ambassadeurs om de troeven van culinair Vlaanderen in binnen- en buitenland te promoten.”  

Reservaties 

Op 13 februari gingen de reservaties voor de jongerenactie in maart van start. Naar goede gewoonte lokte dat veel hongerige jongeren naar de website. Maar liefst 50.000 jongeren probeerden tijdens die eerste week hun plaatsje te verzekeren aan tafel bij 1 van de 54 Jong Keukengeweld chefs. Op minder dan 6 uur tijd werden meer dan 16.000 reservaties gemaakt. Na een volle maand gastronomisch plezier kan Jong Keukengeweld met veel trots de eerste actie van het jaar afsluiten met 21.775 gelukkige jongeren.  

“Wat een comeback van Jong Keukengeweld. Een moment waar we allemaal, en in het bijzonder de jongeren, naar hebben uitgekeken. Dat bevestigen de indrukwekkende inschrijvingscijfers toch alvast”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. “Het was een smakelijk maart, waarin alle jonge Vlaamse chefs het beste van zichzelf hebben gegeven om de jongeren culinair te prikkelen met heerlijke lokale en seizoensgebonden ingrediënten.” 

Voor alle jongeren die in maart op hun honger zijn blijven zitten, organiseert Jong Keukengeweld ook in oktober nog een jongerenactie. Daarvoor kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar reserveren vanaf 11 september. Nog even geduld uitoefenen dus!

Andere artikels

Jong Keukengeweld is nog niet uitgevochten
20/02/2024
Jong Keukengeweld bezoekt de Chocolate Academy
26/05/2023
Aftrap gegeven van Jong Keukengeweld
06/02/2023
Jongeren koken voor jongeren: Jong Keukengeweld IS TERUG!
06/02/2023
Top